Consiliul delegaților UDMR din județul Cluj s-a întâlnit în Izvorul Crișului

2017-11-25

Pe 25 noiembrie s-a întâlnit consiliul delegaților UDMR din județul Cluj în Izvorul Crișului. “Acum trei ani v-am întâmpinat ca președinte UDMR local recent ales, acum mă aflu aici în calitate de primar. Am încredere că acest consiliu va fi util tuturor în procesul nostru de dezvoltare”, a spus László Bódis.


Csaba Sógor, europarlamentar UDMR, a vorbit delegaților despre activitatea sa din Bruxelles. A explicat că deși există multe voci care cer diminuarea fondurilor structurale ale UE, reprezentanții UDMR susțin în continuare în Parlamentul European că fondurile de dezvoltare sunt foarte necesare și după 2020. “Încă nu suntem suficient de eficienți în absorbția acestor fonduri, însă suntem codași și în alte domenii. Parlamentul European ne avertizează de multe ori, aceste avertizări ar trebui luate mai serios în viitor”, a declarat Sógor.

Referitor la 2018, când România va sărbători 100 de ani de la Marea Unire, politicianul și-a exprimat temerea că anul viitor vor avea loc mai multe provocări împotriva maghiarilor, fapt pentru care maghiarii trebuie să rămână chibzuiți și să demonstreze că sunt deschiși la dialog. De asemenea, europarlamentarul le-a reamintit delegaților că maghiarii, și în general minoritățile din Europa au acum o sarcină importantă: să adune 1 milion de semnături pentru protecția minorităților în cadrul campaniei Minority Safepack. “Semnăturile demonstrează puterea noastră și atrag atenția asupra problemelor noastre”, i-a încurajat Sógor pe delegați.