Oportunități noi de finanțare europeană din 2016

2016-01-15

Liderii autorităților locale din județul Covasna au avut oportunitatea de a discuta detalii tehnice despre noile fonduri europene care vor fi disponibile în noul cadru financiar începând cu 2016. Întâlnirea care a avut loc în data de 15 ianuarie ac. la Consiliul Județean Covasna a fost inițiată de deputatul european UDMR Csaba Sógor în parteneriat cu compania de consultanță în fonduri europene RegioConsult.


Evenimentul a fost deschis de către președintele Consiliului Județean Covasna, Sándor Tamás. În opinia sa, evenimentul a jucat un rol-cheie în pregătirea primarilor pentru noul cadru financiar multianual, astfel încât aceștia să poată beneficia de oportunitățile oferite. "Începutul de an este un bun prilej pentru a planifica, iar întâlnirea de astăzi are tocmai acest scop" - a declarat el.

Deputatul european UDMR Csaba Sógor a subliniat: "În următorii șase ani, vom avea la dispoziție mai multe fonduri decât în cadrul financiar anterior. Unii spun că nevoia pentru fondurile politicii de coeziune va fi contestată în următorii ani, așa că trebuie să facem tot posibilul pentru a utiliza aceste fonduri într-o măsură cât mai mare pentru a dezvolta comunitățile noastre" - a spus Sógor.