Weekend de lucru organizat de Csaba Sógor pentru candidații la stagiatură

2014-11-16

Politica de imigrare, politica de familie și ocuparea forței de muncă au fost dezbătute între 14 și 16 noiembrie la Sânvăsii, unde 25 de tineri au concurat pentru o poziție de stagiar pentru o lună în biroul de la Bruxelles și Strasbourg al eurodeputatului UDMR Csaba Sógor.


Cei interesați au putut să-și depună candidatura până pe 15 octombrie. Primii 25 de candidați care au trecut cu succes de examenul scris au avut posibilitatea de a participa la o sesiune de formare susținută de specialistul în comunicare, Magor Kádár.

Participanții au simulat o sesiune plenară a Parlamentului European, unde au dezbătut probleme legate de politica de familie și acordul de asociere dintre UE și Republica Moldova. Tinerii deputați europeni și-au prezentat apoi punctele de vedere la o conferință de presă și au jucat rolul unor șefi de stat și de guvern la simularea unei reuniuni a Consiliului European, unde au discutat despre necesitatea unei politici europene comune în domeniul imigrării. Acest punct pe ordinea de zi a fost urmat de o discuție liberă despre nivelul ridicat al șomajul în rândul tinerilor din UE.

"Sperăm că această sesiune de formare, pe lângă faptul că a fost o oportunitate pentru noi de a vă cunoaște mai bine, a fost, de asemenea, o ocazie bună pentru voi de a învăța. Programul propus de noi a inclus probleme și provocări reale, dezbătute recent în instituțiile Uniunii Europene.  Îmi face o deosebită plăcere să văd în fiecare an tineri atât de bine formați, care aplică  pentru stagiatură. Totodată este  întotdeauna dificil să aleg doar zece dintre ei" – a explicat Csaba Sógor, care este de părere că stagiatura este o oportunitate pentru tineri de a dobândii experiențe practice, de care aceștia pot beneficia după revenirea acasă.