Cum să asigurăm un viitor mai bun tinerilor noștri

2014-07-12

Discursul eurodeputatului UDMR Csaba Sógor la Izvoru-Mureșului la cea de-a 11-a ediție a taberei UE organizate de Conferința Tinerilor Maghiari din România.


În prelegerea sa din 12 iulie europarlamentarul a vorbit despre rezultatele sondajului Națiunilor Unite realizat la nivel internațional, potrivit căruia danezii sunt cei mai fericiți oameni din lume, urmați de norvegienii, finlandezii și olandezii. "Aceste țări sunt, de asemenea, în fruntea listei de competitivitate economică. Acest lucru arată spre faptul că nivelul fericirii locuitorilor unui stat este direct proporțional cu nivelul de competitivitate economică a acelui stat. Cheia pentru o populație fericită este astfel creșterea economică durabilă", a spus europarlamentarul. Sógor a adăugat: "Nivelul de fericire a unei comunități este influențată în mod pozitiv de încrederea și coeziunea socială, de situația sistemului de sănătate publică și cea a pieței forței de muncă, respectiv de nivelul scăzut al corupției."

"Acestea sunt domeniile pe care ar trebui să ne concetrăm atunci când vorbim despre viitorul Europei", a spus Sógor, adăugând că în urma crizei economice s-au născut multe teorii și strategii cu privire la cele mai bune modalități de a răspunde provocărilor noastre actuale. "Potrivit economiștilor creștini avem nevoie de o economie civilă, care se bazează nu doar pe principiul profitabilității, dar și pe reciprocitate" – a subliniat europarlamentarul, sfătuind tinerii participanți să călătorească cât mai mult posibil, să descopere lumea și să se concentreze nu doar pe succesul și fericirea proprie ci și pe fericirea și prosperitatea comunităților din care provin.