Csaba Sógor: Uniunea Europeană continuă să sprijine fermierii din Transilvania

2014-04-26

"Politica agricolă comună a Uniunii Europene este un instrument care sprijină fermierii din secuime și le oferă un trai sigur lor și familiilor lor" - a subliniat Sógor Csaba târgul de animale din Dănești. 


Sute de fermieri și crescători de animale s-au adunat sâmbătă, 25 aprilie la Dănești cu ocazia târgului de animale organizat anual de ziua Sfântului Gheorghe.  Primarul Csongor-Ernő Bőjte vede în eveniment un bun prilej pentru schimbul de experiență între fermieri. ”Oamenii din secuime trăiesc în comunități puternice, iar agricultura și creșterea animalelor este una dintre cele mai importante ocupații și surse de venit. Nu este ușor să trăiești din pământ, de aceea rolul nostru la Bruxelles este să arătăm colegilor noștri de ce au nevoie de acești fermieri și să susținem interesele lor", a explicat Csaba Sógor. 

Europarlamentarul UDMR a mai arătat cum majoritatea deciziilor privind agricultura sunt luate la Bruxelles, precum și rolul decisiv al Parlamentului European în acest proces. De altfel, europarlamentarii maghiari din România au contribuit la menținerea subvențiilor agricole pentru următorul cadru bugetar multianual, astfel încât fermierii din Transilvania să continue să beneficieze de aceste ajutoare.