Sprijinul Organizaţiei Trei-Scaune a UDMR pentru candidaţii la europarlamentare

2014-01-23

În data de 23 ianuarie Consiliul Permanent al Organizației Teritoriale din Trei-Scaune a UDMR a analizat și a acceptat solicitările de sprijin depuse de persoanele ce vor candida la alegerile pentru Parlamentul European.


Dosare de sprijin au fost depuse de europarlamentarii Csaba Sógor și Iuliu Winkler, Lóránt Vincze, vicepreședintele Uniunii Federative a Naționalităților Europene și Péter Eckstein-Kovács, politician UDMR. Prezenți la ședința de la Sfântu Gheorghe de joi, Csaba Sógor, Iuliu Winkler și Péter Eckstein-Kovács au și preluat adeverințele de sprijin.

”Suntem convinși că UDMR va obține rezultate peste pragul de 5% la alegeri. O puternică reprezentare a UDMR în Parlamentul European este în interesul comun al maghiarilor din Transilvania. Considerăm că e extrem de important să existe o strânsă relație de lucru între deputații care obțin mandate și Organizația Teritorială din Trei-Scaune a UDMR”, a declarat Sándor Tamás, președintele organizației.

Péter Eckstein-Kovács, care și-a exprimat deja dorința de a candida la alegerile europarlamentare, a declarat că în calitate de jurist, consideră important ca reglementările europene să acopere în mod satisfăcător și drepturile minorităților naționale.

La rândul său, eurodeputatul Iuliu Winkler, care va candida pentru un nou mandat a relatat: ”Cel mai important obiectiv al eurodeputaților UDMR la Bruxelles este susținerea problematicii minorităților. Trebuie să modificăm atitudinea instituțiilor UE, trebuie să obținem ca acestea să se ocupe de această problemă. Pe lângă acestea consider că sunt importante și problemele economice, pentru că știm cu toții că nu poate exista autonomie fără baze economice. Comunitatea trebuie așezată pe baze economice solide”, a spus Winkler.

Csaba Sógor, care de asemenea candidează pentru un nou mandat în PE, a relatat că în decursul mandatului actual de șapte ani s-a străduit ca pe parcursul tratării problemelor legate de minorități să mențină pe ordinea de zi și interesele maghiarilor din Transilvania. Pe lângă munca profesională, acesta a considerat întotdeauna importantă susținerea și prezentarea valorilor transilvănene. ”Această muncă trebuie continuată la Bruxelles, reprezentanții UDMR la PE au și sarcina să facă comunitatea maghiară din Transilvania cunoscută și îndrăgită în Europa”, a arătat eurodeputatul.