Alegeri în Platforma Creștin Democrată a UDMR

2013-09-08

Kálmán Kelemen și Tibor Kiss au fost realeși în pozițiile de președinte, respectiv vicepreședinte a Platformei Creștin Democrate a UDMR. Adunarea Generală a platformei a avut loc sâmbătă, 7 septembrie în localitatea Găiești din județul Mureș. La eveniment au luat parte și europarlamentarul Csaba Sógor și deputatul în Parlamentul României, József Moldován.


Adunarea generală a fost organizată în urma hotărârii Congresului UDMR, conform căreia membri Consiliului Reprezentanților Unionali trebuiau confirmați printr-un nou vot. Adunarea a început printr-o evaluare a activității platformei. Kálmán Kelemen a arătat că în cadrul UDMR Platforma Creștin-Democrată s-a străduit dintotdeauna să estompeze inechitățile existente și că capacitatea acesteia de mobilizare rămâne puternică. În urma adunării generale creștin-democrații și-au propus ca obiectiv eficientizarea sistemului de relații internaționale al platformei.

Unul dintre membri platformei este și Csaba Sógor, care la adunare a declarat că în Europa nu toată lumea se bucură când unii vorbesc despre valori creștine în Parlament. În schimb, a spus Csaba Sógor, creștin-democrații au obligația să nu lase să piară nici din politică valorile ca subsidiaritatea, solidaritatea sau sârguința. Legat de acest lucru, creștin-democrații au declarat că intenționează să-și facă auzită vocea în alegerile parlamentare din anul viitor. Kálmán Kelemen l-a asigurat pe Sógor de sprijinul platformei în cazul în care decide să candideze pentru un nou mandat la alegerile europarlamentare din primăvara anului 2014.