Sesiune de evaluare a anului realizată de Platforma Creștin-Democrată a UDMR

2013-12-15

Platforma Creștin-Democrată a UDMR și-a ținut ședința de final de an la Gheorgheni, unde au fost discutate și prioritățile anului 2014, posibilitățile de cooperare cu alte organizații și sprijinirea candidaților la alegerile europarlamentare.

În astfel de ocazii Csaba Sógor, deputat în Parlamentul European și membru al platformei, în mod regulat prezintă un raport privind temele europene de actualitate și propria sa activitate parlamentară. Europarlamentarul a detaliat și de această dată principalele rapoarte dezbătute în cadrul Comisiei de ocupare a forței de muncă și afaceri sociale și a Comisiei libertăți civile, justiție și afaceri interne. Conform politicianului UDMR, chiar dacă principiile creștine nu sunt ușor de urmărit în mediul politic european, există totuși valori creștine la care nu se poate renunța, cum ar fi subsidiaritatea, solidaritatea și sârguința.

Platforma Creștin-Democrată l-a asigurat în scris pe Csaba Sógor de sprijinul acesteia în alegerile din 2014 pentru Parlamentul European. Kálmán Kelemen, președintele platformei, a declarat că reprezentanții acesteia intenționează să se întâlnească la începutul noului an cu fiecare candidat pentru PE în parte, după care se va elabora lista candidaților propuși și va fi depusă la Consiliul Permanent al Uniunii.