Sógor și Winkler sprijiniți și de organizația teritorialã a UDMR din Scaunul Odorhei pentru câștigarea unui nou mandat

2014-01-24

Alegerile pentru Parlamentul European și importanța prezenței la Bruxelles au reprezentat tematica conferinței de presã de vineri a politicienilor UDMR, europarlamentarii Csaba Sógor și Iuliu Winkler și reprezentanții organizației din Scaunul Odorhei a partidului, Attila Verestóy și István Antal. Organizația UDMR din Scaunul Odorhei i-a asigurat pe cei doi europarlamentari ai UDMR de sprijinul acesteia pentru câștigarea unui nou mandat.



Iuliu Winkler a arãtat faptul cã apariția UDMR pe arena politicã europeanã a contribuit la asigurarea unei deschideri fațã de problemele sensibile din domeniul protecției minoritãților. ”Europa încã nu este dispusã sã admitã cã problemele minoritãților pot sã nu ținã doar de competența exclusivã a statelor membre, de aceea trebuie sã fim acolo sã orientãm atenția Europei spre aceastã problematicã”, a subliniat eurodeputatul. Acesta a mai adãugat cã, dacã comparãm imaginea de acum șapte ani a Ținutului Secuiesc cu cea de acum, putem sã constatãm pe mai multe fronturi dezvoltarea ce poate fi atribuitã politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Csaba Sógor, care va concura la alegerile din mai pentru un nou mandat în Parlamentul European, a expus faptul cã, în timp ce în București politica pașilor mici este cea care poate da rezultate, la Bruxelles politica adecvatã este cea a pașilor mãrunți. ”În cadrul acestor pași mãrunți și noi trebuie sã intervenim astfel încât, fie în domeniul protecției minoritãților, fie chiar în domeniul politicii agricole comune, sã se ia decizii care sunt favorabile și nouã. Trebuie sã obținem ca criteriile de la Copenhaga sã fie obligatorii pentru statele membre și în perioada de dupã aderare”, a explicat acesta. Europarlamentarul a mai adãugat cã în timp ce este sigur cã Ungaria va avea 21 de deputați maghiari în PE, numãrul deputaților maghiari din Transilvania ce vor ajunge în PE ține de responsabilitatea maghiarilor din Transilvania.