Prelegere ţinutã de Csaba Sógor la Universitatea Selye János din Slovacia

2013-11-05

Eurodeputatul UDMR Csaba Sógor a fost invitatul Universitãţii Selye János din Révkomárom, Slovacia în cadrul ediţiei V. a Zilelor Universitãţii. La deschiderea oficialã a evenimentului Sógor a susţinut o prelegere intitulatã Reprezentarea intereselor maghiarilor în Uniunea Europeanã.


Eurodeputatul a subliniat importanţa cooperãrii la nivel UE dintre maghiarii din Transilvania, Ungaria şi Slovacia şi a cooperãrii dintre diversele etnii: ”Trebuie sã arãtãm colegilor noştri români sau slovaci cã acţionarea în comun este în folosul tuturor comunitãţilor. Cele mai bune dovezi în acest sens sunt proiectele de cooperare transfrontalierã”, a spus Sógor.
 
În discursul sãu eurodeputatul a vorbit şi despre problemele actuale ale maghiarilor din România şi din Slovacia, precizând totodatã cã reprezentanţii acestor comunitãţi trebuie sã participe şi la rezolvarea marilor provocãri europene: „Nu e suficient sã planificãm pe perioade de 4-5 ani, în special în conjunctura economicã şi socialã de astãzi. Trebuie sã gândim pe termen lung atunci când definim obiective şi strategii importante. Acest lucru este valabil atât la nivelul UE cât şi al comunitãţilor maghiare din Bazinul Carpatic”, a spus eurodeputatul UDMR. Acesta a ţinut şi sã încurajeze tinerii sã participe la alegerile judeţene din Slovacia.