Csaba Sógor a fost desemnat omul anului

2012-10-19

Europarlamentarul UDMR Csaba Sógor a fost desemnat Omul Anului în cadrul serii de fundraising organizat de  Programul de Training Calasanctius (CTP) și Fundaţia pentru Burse Calasanctius


Scopul Programului de Training Calasanctius este de a oferi o şansã tinerilor creştini talentaţi din Bazinul Carpatic sã înveţe şi sã dobâneascã o diplomã în SUA şi sã se familiarizeze cu societatea civilã de acolo, pentru ca ulterior sã-şi valorifice cunoştinţele în beneficiul comunitãţilor de acasã.

Misiunea CTP este de a contribui la educaţia profesionalã şi eticã a tinerilor maghiari cu gândire responsabilã, care pot deveni viitori liderii economici şi sociali. Peste 180 de studenţi au beneficiat de burse însumând peste un milion de dolari de la începutul programului.

Fundaţia a iniţiat în anul 2000 Programul de Business pentru Tineret, care oferã pregãtire în domeniul economiei etice pentru elevii de liceu. Programul funcţioneazã deja cu mare success la Budapesta, Szeged şi Tatabánya, respectiv la Miercurea Ciuc în România, Dunajská Streda (în maghiarã Dunaszerdahely) în Slovacia şi Berehove (Beregszász) în Ucraina.

Fundaţia este finanţatã în principal prin donaţiile şi munca de voluntariat al absolvenţilor, la care se adaugã donaţiile de tip 1% şi veniturile Serilor de Fundraising.

Cea de-a 12-a ediţie a Serii de Fundraising, la care au participat în numãr mare susţinãtorii şi foştii studenţi ai programului, a fost organizatã în data de 17 octombrie în capela şi sala festivã a Liceului Szent Margit din Budapesta.

Ca în fiecare an, la eveniment a fost decernat premiul Omul Anului, al cãrui câştigãtor de aceastã datã a fost preotul reformat şi europarlamentarul Csaba Sógor. Datoritã programului sãu încãrcat, deputatul nu a putut participa la eveniment, însã a salutat Fundaţia printr-un mesaj video. Premiul a fost ridicat de fiul sãu Ákos.

- Voi sunteţi cei care meritaţi acest premiu, vã știu încã din 1999 şi cunosc activitatea pe care o desfãşuraţi în beneficiul tinerilor din Bazinul Carpatic. CTP-ul este deja cunoscut în Transilvania pentru aportul sãu la dezvoltarea studenţilor. Aceasta este o muncã care trebuie continuatã – a spus Csaba Sógor mulţumind premiul.